Promocje
Toster WHITE stal nierdzewna TE2051
Toster WHITE stal nierdzewna TE2051
159,00 zł 139,00 zł
szt.
Hulajnoga elektryczna Crossader 2.5 SC2500
Hulajnoga elektryczna Crossader 2.5 SC2500
2 148,99 zł 1 999,00 zł
szt.
Hulajnoga elektryczna Crossader 4.0 SC4000
Hulajnoga elektryczna Crossader 4.0 SC4000
2 399,00 zł 2 199,00 zł
szt.
Odkurzacz ręczny 11,1 V Deeser Ultimate VP4410
Odkurzacz ręczny 11,1 V Deeser Ultimate VP4410
359,00 zł 329,00 zł
szt.
Odkurzacz bezworkowy FURIOUS Animal 800 W VP5151
Odkurzacz bezworkowy FURIOUS Animal 800 W VP5151
399,00 zł 329,00 zł
szt.
Odkurzacz ręczny 7,2 V Wet & Dry Riser VP4350
Odkurzacz ręczny 7,2 V Wet & Dry Riser VP4350
169,00 zł 129,00 zł
szt.
Produkt dnia
Kuchenny robot planetarny 1200W ELEMENT RM7000
Kuchenny robot planetarny 1200W ELEMENT RM7000
1 399,00 zł 1 199,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
”Moje smaki” nowy cykl inspirujących przepisów od Natalii Gmyrek - finalistki programu MasterChef
”Moje smaki” nowy cykl inspirujących przepisów od Natalii Gmyrek - finalistki programu MasterChef

”Moje smaki” - cykl przepisów od Natalii Gmyrek

W ramach wspólnych działań pod nazwą „Moje smaki” Natalia Gmyrek dwa razy w miesiącu przygotuje i podzieli się z nami przepisem na ulubione dania z lat dzieciństwa, jak i ze swoich kulinarnych podróży i programu MasterChef.

Zachęcamy do wspólnego śledzenia smaków Natalii i do odwiedzenia naszego nowego sklepu internetowego, z racji startu nowej odsłony e-sklepu czeka tam kilka naprawdę ciekawych promocji. 

 

Przepis na chałkę domową

Na pierwszy ogień Natalia przygotowała chałkę domową.

DOMOWA CHAŁKA:

 

350ml mleka

30 g drożdży

3 jajka

100g masła

200g cukru

800g mąki

1 jajko do smarowania chałek

Kruszonka:

200g mąki

120g masła

100g cukru

 

Przygotowanie:

  1. Zaczyn: Do garnka wlewamy mleko i podgrzewamy wraz z cukrem. 

Bardzo ważne, aby mleko podgrzać maksymalnie do temperatury 36 stopni. Wyższa temperatura zabije drożdże.

 

  1. Ściągamy z ognia i dodajemy drożdże. 

Porządnie mieszamy, aż się rozpuszczą. Dodajemy 2 łyżki mąki z wyznaczonej w przepisie gramatury i po wymieszaniu odstawiamy zaczyn w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość.

 

  1. Mąkę przesiewamy do miski. Masło roztapiamy. 

Do mąki dodajemy wyrośnięty zaczyn, roztopione przestudzone masło i jajka. Wyrabiamy porządnie ciasto.

 

  1. Odstawiamy miskę z ciastem w ciepłe miejsce i czekamy ok. 40 min, aż podwoi swoją objętość. 

Ważne! Ciasto drożdżowe nie lubi przeciągów.

 

  1. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnice. 

Dzielimy na dwie części i zaplatamy dwie duże chałki.

 

  1. Chałki smarujemy roztrzepanym jajkiem i obsypujemy kruszonką, którą robimy z połączonych składników proporcji na kruszonkę.

 

  1. Pieczemy 30-40 min w temperaturze 190 stopni, piekarnik ustawiony na grzanie góra dół

 

Robot planetarny

W przygotowaniu domowej chałki Natalii pomógł robot planetarny RM7000. 

Dzięki precyzyjnej regulacji obrotów mogła ona przygotować w nim tak delikatne słodkie ciasto drożdżowe. 

Co więcej, w podstawowym wyposażeniu robot posiada wiele dodatkowych akcesoriów, dzięki którym kulinarne możliwości Natalii, jak i Twoje znacznie się poszerzają.

Te akcesoria to między innymi:

  • Podstawowa, 5 litrowa misa za stali nierdzewnej, wraz z pokrywą zabezpieczającą
  • Trzepaczkę balonową
  • Hak do ugniatania ciast
  • Mieszadło
  • 1,5 litrowy szklany kielich do miksowania
  • Maszynkę do mielenia, z trzema wymiennymi tarczami
  • Przystawkę do napełnienia kiełbas
  • Przystawkę do robienia ciastek
  • Szatkownicę z czteroma wymiennymi końcówkami 

 

Jeśli jesteś ciekaw/ciekawa innych działań Natalii, to trzymaj link do jej profilu na Facebooku. LINK

Mamy nadzieję, że nowy cykl, przepis jak i nasz robot planetarny Ci się spodobał.

 

Do przeczytania w następnym przepisie,

zespół Concept

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl