Promocje
Chłodziarka na wina VTE7014
Chłodziarka na wina VTE7014
1 249,00 zł 999,00 zł
szt.
Chłodziarka na wina VTE7015
Chłodziarka na wina VTE7015
1 179,00 zł 959,00 zł
szt.
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555bc
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555bc
1 249,00 zł 1 049,00 zł
szt.
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555wh
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555wh
1 249,00 zł 1 049,00 zł
szt.
Chłodziarko-zamrażarka wolnostojąca podblatowa LT3560bc
Chłodziarko-zamrażarka wolnostojąca podblatowa LT3560bc
1 099,00 zł 899,00 zł
szt.
Płyta gazowa do zabudowy 60 cm PDV4760
Płyta gazowa do zabudowy 60 cm PDV4760
699,00 zł 599,00 zł
szt.
Płyta indukcyjna do zabudowy 60 cm IDV4460
Płyta indukcyjna do zabudowy 60 cm IDV4460
1 129,00 zł 999,00 zł
szt.
Produkt dnia
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555wh
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555wh
1 249,00 zł 1 049,00 zł
szt.
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555bc
Zamrażarka wolnostojąca szufladowa MZ3555bc
1 249,00 zł 1 049,00 zł
szt.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Moje smaki - Domowa Granola
Moje smaki - Domowa Granola

Po raz kolejny wraz z Natalią Gmyrek zabieramy Was w kulinarną podróż w głąb smaków z jej, jak i zapewne naszego dzieciństwa. 

 

Tym razem Natalia przygotowała dla nas coś niezwykle zdrowego, domowej roboty Granole!

Często możemy spotkać ją w sklepach, najczęściej pod postacią płatków śniadaniowych lub musli.

 

Teraz Natalia przygotowała je dla nas własnoręcznie w piekarniku elektrycznym.

 

Przepis:

Domowa Granola 

 

Składniki:

  • 400g płatków owsianych 
  • 30g orzechów laskowych
  • 30g ziaren słonecznika
  • 40g orzechów włoskich
  • 30g migdałów
  • 15g orzechów brazylijskich
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 40g ziaren sezamu
  • 70g moreli suszonych
  • 70g żurawiny suszonej
  • 150g miodu 
  • 250 ml wrzątku
  • 1 saszetka czarnej herbaty
  • 20 g oleju rzepakowego

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wykonanie:

  1. Zaparzamy jedną saszetkę herbaty w 250 ml wrzątku. Następnie rozpuszczamy w niej miód.
  2. Płatki owsiane wsypujemy do miski.
  3. Większe orzechy siekamy i mieszamy wraz z pozostałymi ziarnami i dodajemy do płatków. 
  4. Ulubione suszone owoce (w moim przypadku morele) kroimy na mniejsze części i wraz z żurawiną odstawiamy. Dodajemy je do granoli dopiero po upieczeniu.
  5. Mieszaninę płatków z ziarnami i orzechami zalewamy herbatą z miodem. Dodajemy cynamon i olej i wysypujemy na blaszkę do pieczenia, wyłożoną papierem. 
  6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 50 minut, co jakiś czas mieszając. Granola ma mieć złoty kolor i musi być sucha i chrupiąca. Ostudzoną przesypujemy do szczelnego pojemnika. 

 

Natalia zdradziła nam, że jej ulubione połączenie to granola z jogurtem naturalnym i malinami. 

Brzmi pysznie!

 

Piekarnik w jakim Natalia przygotowała Granole to ETV8260DS marki Concept, którego wyróżniają prowadnice teleskopowe oraz aż 11 funkcji pieczenia. 

Elektryczny wielofunkcyjny piekarnik do zabudowy 60 cm TITANIA ETV8260ds

 

A jeśli interesuję Cię zdrowe odżywianie to w zestawie z Granolą proponujemy wykonać domowej roboty jogurt naturalny, z pomocą suszarki do żywności SO4000.

Suszarka do żywności Concept SO4000 500W

 

To już wszystko, co dla Ciebie dzisiaj przygotowaliśmy.

 

Dziękujemy za przeczytanie do końca,

Zespół Concept

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl