Promocje
Osuszacz i oczyszczacz powietrza UV Perfect Air Smart OV2216
Osuszacz i oczyszczacz powietrza UV Perfect Air Smart OV2216
1 539,00 zł 999,00 zł
szt.
 Grill elektryczny SMART GE2030
Grill elektryczny SMART GE2030
699,00 zł 499,00 zł
szt.
Czajnik elektryczny plastikowy 1,7 l  3D czarny RK2341
Czajnik elektryczny plastikowy 1,7 l 3D czarny RK2341
139,00 zł 79,00 zł
szt.
Elektryczny grill, pannini, gofrownica  3 w 1 GE2010
Elektryczny grill, pannini, gofrownica 3 w 1 GE2010
619,00 zł 399,00 zł
szt.
Chłodziarko-zamrażarka wolnostojąca TITANIA LA6683ds
Chłodziarko-zamrażarka wolnostojąca TITANIA LA6683ds
4 999,00 zł 3 899,00 zł
szt.
Okap kominowy 60 cm OPK4660
Okap kominowy 60 cm OPK4660
928,99 zł 599,00 zł
szt.
Okap kominowy 60 cm WHITE OPK5360wh
Okap kominowy 60 cm WHITE OPK5360wh
1 079,01 zł 799,00 zł
szt.
Produkt dnia
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Moje smaki - Świąteczne pierniczki
Moje smaki - Świąteczne pierniczki

Z pewnością przepisów na świąteczne pierniczki, jest tyle, co rodzin, jednak generalnie różnią się one od siebie. 

Przepis, który przygotowała dla nas Natalia Gmyrek, finalistka programu MasterChef, wymaga od nas spore dozy samokontroli i mocnych nerwów, ponieważ po upieczeniu pierniczki muszą odczekać trzy tygodnie, aby skruszały i nabrały pełni smaku. 

Więc nie zwlekaj z ich przygotowaniem i najlepiej zacznij już na początku grudnia.

A oto przepis na pyszne świąteczne pierniczki. 

 

SKŁADNIKI:

  • 180 g miodu
  • 220 g brązowego cukru
  • 160 g masła
  • 2 jajka
  • 680 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 80 g przyprawy do pierników

 

WYKONANIE:

  1. W garnuszku podgrzewamy masło z miodem i cukrem, aż ten ostatni się całkowicie rozpuści i odstawiamy do ostudzenia.
  2. W misie miksera łączymy mąkę, sodę i przyprawę do piernika.

Następnie dodajemy jajka i rozpuszczoną masę. Ciasto wyrabiamy do połączenia składników.

  1. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, grzanie góra dół.
  2. Wałkujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wykrawamy ciasteczka.
  3. Pieczemy ok. 8-10 minut w zależności od wielkości ciasteczek.
  4. Jeśli będziemy ozdabiać ciasteczka, to nie smarujemy ich roztrzepanym jajkiem.

Natomiast, jeśli będziemy je wieszać bez ozdabiania warto przed pieczeniem posmarować ciasteczka roztrzepanym jajkiem.

I to tyle, teraz musimy tylko uzbroić się w cierpliwość i poczekać ze zjedzeniem pierniczków do świąt.

Jeśli zdecydujesz się na ich przygotowanie, koniecznie daj znam o tym znać, oznaczając nas na relacji lub pod postem. Możesz też po prostu  napisać do nas maila. 

Dla każdej osoby, która oznaczy nas pod swoim postem mamy przewidzianą pewną nagrodę. 

 

Podczas robienia pierniczków Natalii bardzo pomógł nasz robot planetarny, z pomocą którego wyrobiła ona ciasto.

Oprócz wyrabiania ciasta posiada on znacznie więcej funkcji i zastosowań, wszystkie możecie poznać pod tym linkiem.

 Kuchenny robot planetarny 

Natomiast piekarnik, w którym Natalia wypiekła swoje pierniczki to  elektryczny wielofunkcyjny piekarnik do zabudowy 60 cm TITANIA ETV8260ds. 

Posiada aż 11 funkcji pieczenia i wyświetlacz w technologii LED. 

Elektryczny wielofunkcyjny piekarnik 60 cm ETV8260ds

 

Bardzo dziękujemy za przeczytanie i życzymy udanych wypieków,

Zespół Concept

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl